verbouwen huis

Hypotheek verhogen voor verbouwing in 2023: zo doe je dat!


40.674 keer gelezen

Je huis verbouwen is nog altijd razend populair! In het eerste kwartaal van 2023 werd meer dan de helft (54,4%) van de hypotheek ophogingen benut voor een verbouwing (bron: HDN). Want via het verhogen van jouw huidige hypotheek kun je vaak een verbouwing bekostigen, zonder dat je in één keer al je spaargeld kwijt bent. Benieuwd hoe het werkt?

Je huis verbouwen in 2023? Slim!

Om verschillende redenen kan het slim zijn om je huis te verbouwen in 2023. Je kunt met een verbouwing uiteraard je huis verfraaien en je leefomstandigheden verbeteren, maar ook je huis verduurzamen en de waarde laten stijgen! Wat je gaat verbouwen, hangt af van je budget en wensen. Ga jij eindelijk voor die mooie keuken, aanbouw of serre waar je altijd al van droomde? Of plaats je een dakkapel, zodat je over die extra kamer beschikt om op zolder te kunnen werken? Extra slim: bespreek je financiële mogelijkheden met een onafhankelijk adviseur, zodat je het meeste uit jouw verbouwing kunt halen. 

Hoe kan ik mijn hypotheek verhogen voor verbouwing?

Je hoeft meestal niet je spaargeld aan te spreken voor een verbouwing van bijvoorbeeld je keuken, badkamer of ophoging van je tuin. Er zijn nog veel meer opties! Eentje daarvan: je huidige hypotheek ophogen via een verbouwingshypotheek. Vanuit data blijkt dat verbouwers in de eerste maanden van 2023 gemiddeld 50.254 euro hypotheek aanvroegen. Ook je hypotheek verhogen voor een verbouwing? Dat is in 2023 in 3 stappen geregeld!

  1. Laat je huidige situatie onder de loep nemen en weet wat er mogelijk is. Win onafhankelijk advies in bij Academica. We bekijken alle opties die je hebt en berekenen wat voor jouw het voordeligst is. Bij een verbouwingshypotheek gebruik je de waarde van je huis door jouw huidige hypotheeksom te verhogen. Hiervoor ga je een extra hypotheek aan voor verbouwing.
  2. Blijkt het verhogen van je hypotheek voor verbouwing de beste optie? Academica verzorgt alle communicatie en papierwerk met de bank. Alle aangeleverde stukken worden ingediend bij de geldverstrekker die deze beoordeelt.
  3. Heb je akkoord gekregen van de bank? Dan wordt het geld op je rekening gestort, of wordt er een bouwdepot geopend. Dit is een rekening waarop het geld voor jouw verbouwing gereserveerd staat. Door middel van het inzenden van verbouwingsfacturen, kun je hier onttrekkingen uit doen.
icon

Tip: laat gratis checken hoe jij jouw verbouwing kan financieren!

Hoeveel kost hypotheek verhogen voor verbouwing in 2023?

De aannemer heeft laten weten hoeveel jouw verbouwing gaat kosten. Dan ben je vast benieuwd hoeveel het kost om je hypotheek te verhogen voor een verbouwing. Weet je dat je vaak maar liefst 50.000 euro op je rekening kan laten bijschrijven, voor nog geen 200 euro per maand aan rente en aflossing?!

3 rekenvoorbeelden hypotheek verhogen voor verbouwing

  • 100.000 euro voor verbouwing: maandlast 485 euro
  • 50.000 euro voor verbouwing: maandlast 243 euro
  • 25.000 euro voor verbouwing: maandlast 122 euro

Alle voorbeelden gaan uit van een annuïteitenhypotheek met een 10 jaar vaste rente met NHG van 4,13% (28 augustus 2023).

Hypotheek verhogen voor verbouwing? Neem contact op!

Benieuwd of jij in aanmerking komt voor een verbouwingshypotheek? Of hoe jij eindelijk die verbouwing kan realiseren? Bel ons op 078 648 14 80, dan berekenen wij meteen welke opties je hebt. Of vul je gegevens hieronder in. Het eerste gesprek met onze adviseur is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!